1. Nekliudov, A.D. Biochemical processing of fats and oils into new lipid products with improved biological and physico-chemical properties / A.D. Nekliudov, A.N. Ivankin // Applied Biochemistry and Microbiology. – 2002. – V. 38. – № 5. – P. 469–481.
2. Скурихин, И.М. Химический состав пищевых продуктов / И.М. Скурихин. Кн. 2. – M.: Агропромиздат, 1987. – 360 с.
Skurikhin, I.M. Khimicheskiy sostav pishchevykh produktov [Chemical composition of foodstuffs] / I.M. Skurikhin. P. II. – M.: Agropromizdat, 1987. – 360 p.
3. Ivankin, A.N. Cis and trans conformational changes of bacterial fatty acids in comparison with analogs of animal and vegetable origin / A.N. Ivankin, A.V. Kulikovskii, N.L. Vostrikova, I.M. Chernukha //Applied Biochemistry and Microbiology. – 2014. – V. 50. – № 6. – P. 668–674.
4. Иванкин, А.Н. Обзор микрокомпонентов пищевых систем на основе животного и других видов сырья / А.Н. Иванкин, Н.Л. Вострикова, А.В. Куликовский, Г.Л. Олиференко // Теория и практика переработки мяса. – 2018. – Т. 3. – № 1. – С. 16–28.
Ivankin, A.N. Obzor mikrokomponentov pishevih sistem na osnove givotnogo i drugih vidov sirua [Overview of microcomponents of food systems based on animal and other types of raw materials] / A.N. Ivankin, N.L. Vostrikova, A.V. Kulikovskii, G.L. Oliferenko // Teoriya i praktika pererabotki myasa. – 2018. – Т. 3. – № 1. – P. 16–28.
5. Иванкин, А.Н. Cовременные методы оценки качества и безопасности мясного сырья и мясопродуктов / А.Н. Иванкин, Т.Г. Кузнецова // Все о мясе. – 2005. – № 4. – С. 26–30.
Ivankin, A.N. Sovremennie mitodi osenki kacestva i bezopasnosti mysnogo siria i mysoproduktov [Modern methods for assessing the quality and safety of raw meat and meat products] / A.N. Ivankin, T.G. Kuznetsova // Vsyo o myase. – 2005. – № 4. – P. 26–30.
6. Уайт, А. Основы биохимии / А. Уайт, Ф. Хендлер, Э. Смит, Р. Холл, И. Леман. – М.: Мир, 1981. – Т. 2. – С. 730–813.
White, A. Osnovy biokhimii [Fundamentals of biochemistry] / A. White, F. Hendler, E. Smith, R. Hall, I. Leman. – M.: Mir, 1981. – V. 2. – P. 730–813.
7. Вострикова, Н.Л. Изучение полноценности белков в разных типах мышц говядины / Н.Л. Вострикова, А.Б. Лисицын, И.М. Чернуха, А.Н. Иванкин // Все о мясе. – 2013. – № 2. – С. 34–40.
Vostrikova, N.L. Izuchenie polnocennosti belkov v raznih tipah mishts govyadini [Study of the usefulness of proteins in different types of beef muscles] / N.L. Vostrikova, A.B. Lisitsyn, I.M. Chernukha, A.N. Ivankin // Vsyo o myase. – 2013. – № 2. – P. 34–40.
8. Куликовский, А.В. Физико-химическая трансформация компонентного состава продуктов пищевого назначения под воздействием высокоэнергоемкого излучения / А.В. Куликовский, Н.Л. Вострикова, В.С. Болдырев, Г.Н. Фадеев, А.Н. Иванкин, В.А. Беляков // Вестник биотехнологии и физико-химической биологии им. Ю.А. Овчинникова. – 2018. – Т. 14. – № 3. – С. 5–12.
Kulikovskii, A.V. Fiziko-himiheskay transformasia komponentnogo sostava produktov pisevogo naznasenia pod vozdeistviem visokoenergoemkogo izlusenia [Physical and chemical transformation of the component composition of food products under the influence of high-energy-intensive radiation] / A.V. Kulikovskii, N.L. Vostrikova, V.S. Boldyrev, G.N. Fadeev, A.N. Ivankin, V.A. Belyakov // Yu.A. Vestnik biotekhnologii i fiziko-khimicheskoy biologii im. Yu.A. Ovchinnikova. – 2018. – V. 14. – № 3. – P. 5–12.
9. Иванкин, А.Н. Проблемы формирования пищевых систем на основе животного сырья / А.Н. Иванкин, Г.Л. Олиференко, В.А. Беляков, В.А. Кочетков, А.С. Кулезнев, А.Н. Зенкин, М.И. Бабурина, А.В. Куликовский // Мясная индустрия. – 2019. – № 1. – С. 14–18.
Ivankin, A.N. Problemi formirovania pisevih sistem na osnove givotnogo siria [Problems of formation of food systems based on animal raw materials] / A.N. Ivankin, G.L. Oliferenko, V.A. Belyakov, V.A. Kochetkov, A.S. Kuleznev, A.N. Zenkin, M.I. Baburin, A.V. Kulikovsky // Myasnaya industriya. – 2019. – № 1. – P. 14–18.
10. Лисицын, А.Б. Химический состав мяса: справочные таблицы общего химического, аминокислотного, жирнокислотного, витаминного, макро- и микроэлементного составов и пищевой (энергетической и биологической) ценности мяса / А.Б. Лисицын, И.М. Чернуха, Т.Г. Кузнецова, О.Н. Орлова, В.С. Мкртичян. – M.: ВНИИМП, 2011. – 104 с.
Lisitsyn, A.B. Chemical composition of meat: reference tables of general chemical, amino acid, fatty acid, vitamin, macro- and microelement compositions and food (energy and biological) meat values / A.B. Lisitsyn, I.M. Chernukha, T.G. Kuznetsova, O.N. Orlova, V.S. Mkrtichyan. – M.: VNIIMP, 2011. – 104 p.
11. Lisitsyn, A.B. Fatty acid composition of meat of different animal species and the role of technological factors in trans isomerization of fatty acids / A.B. Lisitsyn, I.M. Chernukha, O.I. Lunina // Foods and Raw Materials. – 2017. – V. 5. – № 2. – P. 584–646.
12. Лисицын, А.Б. Методы практической биотехнологии / А.Б. Лисицын, А.Н. Иванкин, А.Д. Неклюдов. – М.: ВНИИМП, 2002. – 408 с.
Lisitsyn, A.B. Metodi prakticheskoi biotehnologii [Practical biotechnology methods] / A.B. Lisitsyn, A.N. Ivankin, A.D. Neklyudov. – M.: VNIIMP, 2002. – 408 p.
13. Иванкин, А.Н. Биологически активные соединения природного происхождения. Получение и структурно-функциональные взаимосвязи / А.Н. Иванкин, А.Д. Неклюдов, Н.Л. Вострикова. – Saarbrücken, Germany: LAMBERT Academic Publishing, 2011. – 480 p.
Ivankin, A.N. Biologisheski aktivnie soedinenia priridnogo proishogdenia. Poluchenia i strukturno-funksionalnie vzaimosvyazi [Biologically active compounds of natural origin. Receiving and structural-functional relationships] / A.N. Ivankin, N.L. Vostrikova. – Saarbrücken, Germany: LAMBERT Academic Publishing, 2011. – 480 p.